Bejelentkezési segédlet


A rendszer funkcióinak használatához szükséges a külső felhasználóknak regisztrálni magukat a portálra. A regisztrációt a Nyitó oldal jobb felső szegmenség található Regisztráció linkre kattintva indíthatják el.

A hivatkozásra kattintva megnyílik a regisztrációs űrlap.

Regisztrációs adatok:
Adja meg az e-mail címét. Fontos, hogy olyan e-mail címet adjon meg, ami aktuális és használatos, mert ezt az adatot a későbbiekben nem tudja megváltoztatni. Amennyiben rossz e-mail címet ad meg, akkor a regisztrációt meg kell ismételni a már helyes e-mail címmel. Adjon meg egy legalább 7 karakterből álló jelszót, amelynek számot, kis- és nagybetűt is tartalmaznia kell.

Személyes adatok:
Az adatlap csaknem minden mezője kötelezően kitöltendő, kivétel a lakcím és levelezési cím adatok közül az „emelet” és „ajtó” mezők. A rendszer figyeli, hogy a születési dátum és diploma aláírás dátuma a megfelelő tartományban legyen (aktuális nap mínusz húsz év) és nem engedi a regisztrációt értelmezhetetlen dátumadatokkal. Amennyiben a lakcím és a levelezési cím azonos, pipálja ki az egyezőséget jelentő check boxot.

Az adatlap kitöltését követően pipálja ki a „Nyilatkozom,....” jelölőmezőt, majd kattintson a Regisztráció gombra. Ezt követően az adatlapon megadott e-mail címére a rendszer elküld egy hivatkozást, amelyre ráklikkelve megerősíti a regisztrációt és bejelentkezhet.

A sikeres regisztráció után a megadott e-mail cím-jelszó kombináció alkalmazásával már be tud jelentkezni a Jogi Szakvizsga Rendszer portálra. A bejelentkezést követően a Főoldal jelenik meg, ahol a menüpontok használatával navigálhat az egyes funkciók között.